1. Welcome to CowboysZone!  Join us!  Come on!  You know you want to!

NFL.com - How much do you know about the 05 season?

Discussion in 'NFL Zone' started by Colo, Jul 13, 2006.

  1. Colo

    Colo Rocky Mountain High

    804 Messages
    4 Likes Received
    [IMG]
    [IMG] By Pat Kirwan
    NFL.com Senior Analyst
    (July 12, 2006) -- Coaches are on vacation, veterans are resting up for the long grind of training camp and rookies are getting their contracts done. So until teams reconvene in a few weeks, there's not much to do but test your memory of the 2005 season with quiz No. 2.
    The goal of this short test is to remind you of how things really finished up last year and just maybe get you to scratch your head when you read the answer key. As always, feel free to email me at calloftheweek@aol.com and we can discuss the test results. It was great to see close to a thousand NFL.com readers email me after quiz No. 1.
    The first test was a true/false event, so today we move on to the multiple-choice questions. And remember, all the questions are about the 2005 season.

    1. Which NFC tight end of this group caught the most passes in 2005?
    A. Jermaine Wiggins
    B. Jason Witten
    C. Jeremy Shockey
    D. Alge Crumpler

    2. Which of these AFC tight ends caught the most touchdown passes in 2005?
    A. Tony Gonzalez
    B. Todd Heap
    C. Randy McMichael
    D. Heath Miller
    [IMG] Steve Smith celebrated in the end zone 12 times. What other WR had that many TDs?

    3. Only seven wide receivers caught 10 or more touchdown passes last season. Which one of these four receivers got into the end zone the most and finished tied with Steve Smith for the league lead?
    A. Marvin Harrison
    B. Larry Fitzgerald
    C. Chris Chambers
    D. Hines Ward

    4. Who had the most receptions for a running back in the AFC last season?
    A. LaDainian Tomlinson
    B. LaMont Jordan
    C. Chris Perry
    D. Edgerrin James

    5. Who had the most receptions for a running back in the NFC last season?
    A. Tiki Barber
    B. Marshall Faulk
    C. Brian Westbrook
    D. Michael Pittman

    6. Who led the NFL in punt return average in 2005 with a 12.8-yard average (minimum of 20 returns)?
    A. Steve Smith
    B. Dante Hall
    C. Antwaan Randle El
    D. Reno Mahe

    7. Who was the only player in the NFL to have a plus-30-yard kickoff return average (minimum of 20 returns)?
    A. Pacman Jones
    B. Terrence McGee
    C. Jerome Mathis
    D. Quincy Morgan

    8. How many kickoffs were returned for a touchdown in 2005?
    A. 4
    B. 8
    C. 12
    D. 16

    9. Which quarterback threw the most touchdowns in a single game in 2005?
    A. Donovan McNabb
    B. Peyton Manning
    C. Drew Brees
    D. Jake Plummer

    10. Which quarterback in the AFC threw for the most yards in a game last year with 386?
    A. Peyton Manning
    B. Ben Roethlisberger
    C. Carson Palmer
    D. Tom Brady

    11. A kicker led every team in scoring except for four teams. Larry Johnson (Kansas City), Shaun Alexander (Seattle) and LaDainian Tomlinson (San Diego) are three non-kickers to lead their team. Who is the fourth player?
    A. Steve Smith
    B. Rudi Johnson
    C. Mike Anderson
    D. Clinton Portis

    12. Which team led the NFL in sacks in 2005?
    A. Miami
    B. N.Y. Giants
    C. Seattle
    D. Pittsburgh

    13. Which defensive back had the most sacks in the NFL in 2005?
    A. John Lynch
    B. Adam Archuleta
    C. Adrian Wilson
    D. Roy Williams

    14. Two players tied for the dubious honor of the most fumbles in the NFL last season with 17. Drew Bledsoe is one. Who is the other?
    A. Chad Pennington
    B. Jake Plummer
    C. Kyle Boller
    D. David Carr

    15. Which quarterback completed the highest percentage of third-down passes (minimum of 100 attempts) during the season?
    A. Peyton Manning
    B. Jake Plummer
    C. Carson Palmer
    D. Jake Delhomme

    ANSWER KEY: 1-A, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-D, 7-B, 8-C, 9-A, 10-B, 11-D, 12-C, 13-C, 14-D, 15-A

    BONUS QUESTION: Which NFL defense gave up the fewest red-zone touchdowns last year?
    A. Chicago
    B. Baltimore
    C. Carolina
    D. Indianapolis


    article
  2. MarionBarberThe4th

    MarionBarberThe4th Well-Known Member

    11,844 Messages
    70 Likes Received
    10 out of 15

    66% is passing in some schools
  3. locked&loaded

    locked&loaded its redskin season

    2,782 Messages
    36 Likes Received
    that is if you go to school.

Share This Page